lauantai 10. joulukuuta 2011

Tasa-arvoinen avioliittolaki hivuttautuu eteenpäin


Enpä olisi ihan heti uskonut hehkuttavani keskustalaista kansanedustajaa blogissani, tai missään muuallakaan. 


Nimiä aloitteeseen on ehditty kerätä jo kesästä asti. Kuitenkaan kukaan oppositiopuolueista ei Kaikkosta ennen ollut uskaltautunut aloitetta allekirjoittamaan. Tai no, eipä allekirjoittajia löydy Kristillisdemokraateistakaan, mutta se lienee sanomattakin selvää. KD:n ansiostahan aloitteeseen ylipäätään nimiä kerätään. Hauskaa ironiaa on, että Kristillisdemokraateista johtuen aloite saa nyt paljon enemmän huomiota kuin se pelkkänä hallituksen esityksenä saisi. Menkää vain sinne perinteiden taakse piiloon, ja pysykää siellä.

Ylen vaalikoneessa on vastannut moni Keskustan ja Perussuomalaisten sittemmin valittu kansanedustaja, joka on ollut samaa tai jokseenkin samaa mieltä väittämän kanssa, jonka mukaan homopareille kuuluu samat oikeudet kuin heteropareillekin. Ja jottei jäisi epäselväksi, ketkä nämä kansanedustajat tarkalleen ottaen olivat, tässä nimilista: Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki, Antti Kaikkonen, Arja Juvonen, Annika Saarikko, Maria Lohela, Anne Louhelainen, Reijo Tossavainen, Kimmo Tiilikainen, Kaj Turunen, Katri Komi, Markku Rossi, Maria Tolppanen, Tuomo Puumala, Anne Kalmari, Kauko Tuupainen, Pirkko Mattila ja Timo Korhonen. Joista nyt jopa yksi on uskaltautunut olemaan kanssaan samaa mieltä vaalien jälkeenkin.


Keskustan nettisivuilla mainostetaan, että
"Keskusta on arvopuolue. Korostamme jokaisen ihmisarvon tunnustavaa, ihmisten erilaisuuden hyväksyvää ja ihmisten yhteistyötä vaalivaa moniarvoisuutta sekä suvaitsevaisuutta. Meille tärkeitä asioita ovat inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus, työnteko ja yrittäjyys sekä yhteisvastuu ja tasa-arvo."  

Nyt jos koskaan on aika olla sanojensa mittainen. Kun Antti Kaikkonen on nyt vihdoin murtanut jään sopii toivoa, että useampikin keskustalaisista tasa-arvoa kunnioittavista kansanedustajista rohkaistuu aloitteen allekirjoittamaan. Ihmisten yhdenvertaisuus lain edessä on asiana aivan liian tärkeä pelkäksi poliittiseksi pelinappulaksi. 

Epäröivien puolueiden monet kansanedustajat ovat korostaneet sitä, että lakialoite on ennen kaikkea omantunnon kysymys. Toivottavasti kansanaedustajat myös tekevät omatuntonsa mukaisen päätöksen, eivätkä taivu ajattelemaan puoluekuria tai typistä aloitetta hallitus - oppositio -taisteluna. Vaalikoneiden mukaan eduskunnassa kuitenkin on enemmistö ihmisten tasa-arvoisuuteen uskovia kansanedustajia, ja heitä on kristillisdemokraatteja lukuunottamatta kaikkien eduskuntaryhmien jäsenissä. Miksi ylipäätään haluta kansanedustajaksi, jos ei ole tarpeen tullen valmis toimimaan arvojensa mukaan?

Muissa Pohjoismaissa laki kohtelee ihmisiä jo tasa-arvoisesti riippumatta siitä, minkälaisia elimiä tämän tai kumppaninsa jalkovälissä sattuu olemaan. Otetaan mekin askel eteenpäin.

Kuva: Weheartit 


PS. Jottei jäisi epäselväksi, niin mainittakoon, että kirkko mielipiteineen ei edelleenkään liity asiaan yhtään mitenkään. Luterilainen kirkko, kuten kaikki muutkin uskonnolliset yhdyskunnat, on vastaisuudessakin ihan vapaa valitsemaan kenet vihkii ja kenet ei. Jos ev.lut. kirkko haluaa lakialoitteen mahdollisen hyväksymisen jälkeen olla edelleen suvaitsematon ja syrjivä, sitä ei laki estä.

PPS. "Miksi se avioliittolaki sitten muka on niin tärkeä?" No katso vaikka täältä syitä. Jos haluat toimia aloitteen edistämiseksi, sivuilla neuvotaan siinäkin. Tästäkin postauksesta löydät lihavoituna nimiä, joita kelpaisi kuumotella aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti